Един от най-известните предприемачи на Русия Олег Дерипаска поиска проверка на доходите на лидера на комунистите в Русия Генадий Зюганов.

"Ние вярваме, че обществеността има право да знае източниците на доходи на лидера на комунистическата фракция, чийто начин на живот днес е много далеч от исторически установения аскетичен образ на борците за справедливост и почтеност", каза Дерипаска.

По-рано стана известно, че съсобственикът "Русал" съди лидера на Комунистическата партия на Руската федерация заради речта му на пленарната сесия на Държавната дума от 9 януари. Тогава Зюганов нарече алуминиевия бизнес на предприемача "измама", обвинявайки го в кражба на активи и прехвърлянето им на "англосаксонците", и също така обяви необходимостта от разследване на това "престъпление".

Говорител на Дерипаска нарече думите на Зюганов обида за достойнство и "преднамерен опит за причиняване на вреди за репутацията". Според него, ако искането е удовлетворено, един милион рубли ще бъдат изпратени за благотворителност.

На свой ред, Зюганов, коментирайки делото на Дерипаска, каза, че не се страхува от съдилищата и неговите адвокати ще се справят със ситуацията.