Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с директора на ФБР Джеймс Коми днес в Министерския съвет. Двамата ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността и върховенството на закона. За посещението беше съобщено миналата седмица.

По покана на държавния глава Росен Плевнелиев президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще бъде на официално посещение в България, съобщават от пресцентъра на държавния глава.

Плевнелиев ще посрещне своя гост с официална церемония от 9.00 часа на пл. „Свети Александър Невски“ в столицата, където президентът Илхам Алиев ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин.

В 9.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще разговарят „на четири очи“, след което ще се проведат пленарните разговори между двете делегации.

От 10.50 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентите Росен Плевнелиев и Илхам Алиев ще подпишат Съвместна декларация за стратегическо партньорство между Република България и Република Азербайджан.

В рамките на посещението си президентът Алиев ще проведе разговори и с министър-председателя Бойко Борисов, допълват от правителствената пресслужба.

Борисов и Алиев ще проведат среща, последвана от разговори между двете делегации. В пленарната среща от страна на правителството участие ще вземат вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

След срещата в разширен състав, в Гранитна зала на Министерския съвет ще бъдат подписани двустранни документи за сътрудничество.

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът Илхам Алиев ще дадат изявления за представителите на медиите.

В официалната делегация, придружаваща президента на Азербайджан, участват министърът на външните работи Елмар Мамадяров, министърът на транспорта Зия Мамадов, министърът на икономиката и индустрията Шахин Мустафаиев, министърът на енергетиката Натиг Алиев, министърът на комуникационните и високите технологии Али Аббасов.