Министърът на отбраната на Израел Авигдор Либерман заплаши Иран в интервю за вестник в Саудитска Арабия, като настоял, че ако ислямският режим атакува Тел Авив, Израел "ще удари Техеран и ще унищожи всеки ирански военен обект, който заплашва Израел в Сирия, независимо от цената", съобщават израелските медии.

Говорейки пред в. "Елаф", който провежда интервюта с израелски официални лица за арабскоговорящия свят, Либерман подчертал, че наближавал краят на режима в Иран.

Вождът на Иран зове мюсюлманските страни да се обединят срещу САЩ

Вождът на Иран зове мюсюлманските страни да се обединят срещу САЩ

Техеран никога няма да се поддаде на "тормоза" на най-големия си враг

Либерман в момента е в САЩ за разговори с американския си колега Джеймс Матис. Той също така ще разговаря със съветника на Доналд Тръмп по националната сигурност Джон Болтън.

По-рано днес върховният лидер на Иран призова мюсюлманските страни да се обединят срещу САЩ, като изтъкна, че Техеран никога няма да се поддаде на "тормоза" от страна на най-големия си враг.

Коментарите на Хаменеи бяха направени преди 12 май, крайния срок за иранското ядрено споразумение, когато Тръмп ще реши дали да възстанови икономическите санкции на САЩ срещу Техеран, което би било тежък удар за споразумението, сключено през 2015 г. между Иран и шестте световни сили.

Френският президент Еманюел Макрон вчера призова САЩ да не се отказват от ядрената сделка с Иран, докато не бъде постигнато по-широко международно споразумение, което да отговори на всички останали притеснения на САЩ и Европа относно Иран.

Бурно аплодираният Макрон разкри визията си за света пред Конгреса на САЩ

Бурно аплодираният Макрон разкри визията си за света пред Конгреса на САЩ

Той призова САЩ да не напускат световната сцена