Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп сравни поддръжниците си с хора, които отиват да видят Мона Лиза "стотици пъти", за да обясни как все още успява да привлече огромни тълпи, пише "Политико".

"Има хора, които искат да видят Мона Лиза, те обичат Мона Лиза и ще я видят стотици и стотици пъти и тя става по-хубава всеки път", каза Тръмп в интервю за уелската обществена телевизия S4C, публикувано от британският Daily Mirror.

"Това е нещо интересно и всъщност са същите 20 теми, за които говорим: говорим за границата, говорим за военните, говорим за ниски данъци", добави бившият президент . "Те просто искат да го чуват отново и отново."

Тръмп, който през ноември обяви кандидатурата си за президентските избори в САЩ през 2024 г., в момента е в разгара на кампанията си, борейки се с основния си републикански съперник, губернатора на Флорида Рон Десантис, за да си осигури номинацията на партията.

Последните социологически проучвания поставят Тръмп далеч пред Десантис: той е предпочитан от повече от 50 процента от гласоподавателите републиканци в първичните избори, с 30 пункта преднина пред губернатора на Флорида.

Тръмп съветва Десантис да се откаже от битката за президентските избори

Тръмп съветва Десантис да се откаже от битката за президентските избори

Губернаторът на Флорида единствено вредял на единството