Хиляди хора са останали без електричество в резултат на атака с дрон камикадзе срещу енергийната инфраструктура в Одеска област, съобщи Оперативното командване "Юг".

Според съобщението украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили и четири безпилотни летателни апарата "Шахед-136" над Херсонска и Николаевска област и още два над Одеска област.

Ръководителят на областната военна администрация в Днепропетровск Валентин Резниченко заяви, че Никопол и Марганец са били обстрелвани снощи и от тежка артилерия. Четирима души са били ранени в Никопол, двама от тях са били спасени от пожар в апартамент в частна къща. 11 многоетажни и частни къщи са били подложени на обстрел. Удари са били също детска градина, административна и офис сграда, газопровод и електропроводи.

Киев: Украинската армия е отразила 13 атаки в Донбас

Киев: Украинската армия е отразила 13 атаки в Донбас

Ситуация на фронта в Украйна

В днешния доклад на ISW се анализира безпрецедентното ниво на военна и техническа подкрепа, която Русия оказва на Иран в замяна на произведени в Иран оръжейни системи - предимно безпилотни самолети камикадзе. Експертите отбелязват, че руските военни все повече разчитат на оръжейни системи иранско производство поради изчерпването на арсенала си от прецизно управляеми оръжейни системи.