През нощта с дронове е атакуваха Черкаска област, южно от Киев, като е поразено инфраструктурно съоръжение. За удара потвърждава областният ръководител на военната администрация Игор Табурец.

Ударът е нанесен в Уман, като целта са били складове за зърно. Възникнали са мащабни пожари, по данни на аварийните служби на площ повече от 3000 кв.м.

По време на днешната нощна въздушна атака руските нашественици активно използваха тактиката на цели-примамки за изтощаване и търсене на пропуски в украинската система за противовъздушна отбрана, каза и Сергей Братчук, говорител на украинската доброволческа армия "Юг". Информацията се потвърждава и от сутрешната сводка на Генералния щаб на Украйна.

Тази нощ ударите по Украйна от руската армия са били отново комбинирани - с дронове и ракети. Безпилотни летателни апарати са били пуснати и по Одеска и Николаевска област, има информация и за взривове. Последствията от ударите там все още не се съобщават. Общо 40 дрона са били пуснати по южните области на Украйна. Унищожени са 30 шахеди в рамките на Одеска, Николаевска и Виницка област. За движението на ракетите и евентуалните попадения от тях не се съобщава нищо.

Говорителят на украинските сили "Юг" Наталия Хуменюк съобщи че 15 дрона тип "Шахед" са били свалени - 14 над Одеска област, един над Николаевска. В Николаевска област има и попадение в складови помещения, където също е възникнал пожар. Хуменюк също съобщава за удари, нанесени и с ракети, но без да уточнява попадения, разрушения и последствия.

Дронове летят и тази вечер по Украйна

Дронове летят и тази вечер по Украйна

Засегната е Одеска област

През нощта агенция ТАСС съобщи за силен взрив в Деснянския район на Киев, както и за пожар. Въздушна тревога над украинската столица не бе обявяване. Руската държавна агенция съобщава е за серия от взривове в Запорожие, в частите, които са под контрола на украинските власти. Преди това в Запорожие бе обявена въздушна тревога.