Въоръжен палестинец в събота рани двама души при стрелба от автомобил в град Хувара на Западния бряг. Това съобщи "Ройтерс", като цитира изявление на израелските военни.

Израелските медии съобщиха, че двете жертви са израелци. Няма незабавен коментар от палестински официални лица.

Военните съобщиха, че издирват заподозрения нападател.

Това беше третият инцидент със стрелба около Хувара в рамките на един месец. Това поражда опасения от насилие точно по време на свещения мюсюлмански месец Рамазан, който отчасти съвпада с еврейския празник Пасха през април.

Израелски войници убиха трима палестинци на Западния бряг

Израелски войници убиха трима палестинци на Западния бряг

Друг палестински екстремист е заловен

В неделя, същия ден, когато израелски и палестински служители поеха ангажименти на среща в Египет за намаляване на ескалацията на насилието, въоръжен палестинец откри огън по израелска двойка в колата им в Хувара, ранявайки мъжа.

Въоръжен мъж от въоръжената групировка Хамас уби двама заселници в кола в същия град по време на първия кръг от израелско-палестинските преговори за деескалация миналия месец в Акаба.

Заселниците отговориха на тази атака, като подпалиха жилищата и колите на палестинците, убивайки най-малко един палестинец.

През изминалата година израелските сили извършиха хиляди арести на Западния бряг и убиха повече от 200 палестинци, включително бойци и цивилни, докато повече от 40 израелци и трима украинци загинаха при палестински нападения.