Задържани са двама заподозрени за убийството на Борис Немцов, обяви пред журналисти шефът на ФСБ Александър Бортников, като за това веднага е уведомен и президента Путин.

Той съобщи и имената им - Анзор Губашев и Заур Дадаев.

Заподозрените са от Кавказ, уточнява Бортников, като изтъква, че следствените действия продължават.

Припомняме, бившият руски вицепремиер и настоящ опозиционер бе застрелян на 28 февруари късно вечерта на Москворецки мост в центъра на руската столица.

Пред Интерфакс "източник, запознат със ситуацията", е коментирал, че задържаните са предполагаемите освен физически извършители на убийството, но и организатори на покушението.

Той изтъква, че след извършването на престъплението разследващите бързо са успели да открият добри следи, които да помогнат за разкриването му.

Доста бързо е открит автомобилът, с който са се придвижвали "килърите" и в него е намерен боиматериал, който е спомогнал за локализиране следите на извършителите. Освен това следствието е успяло да направи достатъчно ясни фотороботи на извършителите на базата на записите от уличните видеокамери.

Не на последно място проследени телефонни разговори също са допринесли за днешните арести.

Събеседникът на агенцията обаче подчертава, че с това не се слага точка, тъй като трябва да се разкрият поръчителите на убийството.

Предстои внасянето в московски съд на искане за постоянен арест на двамата задържани.

До произнасянето на съда двамата най-вероятно ще бъдат отведени в следствения изолатор „Лефортово". Там през годините са държани лица, подозирани за извършване на особено тежки престъпления.

Иначе Дадаев и Губашев не са в базата данни за издирване от органите на реда, не са регистрирани за извършването на каквито и да е нарушения на закона, съобщава „Новости". По данни на агенцията Дадаев е родом от Грозни, но регистриран в Москва.