Великобритания ще се освободи от оковите си като Невероятния Хълк, ако не бъде постигната сделка за Брекзит до 31 октомври. Това заяви британският премиер Борис Джонсън в интервю за вестник "Мейл он съндей".

Джонсън допълни, че Обединеното кралство ще бъде като учения по ядрена физика Брус Банър, който става все по-силен, колкото повече се ядосва.

Банър може и да е в окови, но когато е провокиран, избухва, обясни британският премиер, изтъквайки, че зеленокожият герой от комиксите винаги успява да се измъкне, колкото и здраво да е завързан. Именно такъв бил и случаят с Лондон, който ще напусне Европейския съюз на 31 октомври.

ЕС май пак ще одобри отлагането на Брекзит

ЕС май пак ще одобри отлагането на Брекзит

Разводът на Острова с ЕС се отлага отново

По думи на Джонсън има "реални сигнали сред европейските страни за готовност за премахване на предпазния механизъм на ирландската граница, който е голяма пречка за постигането на сделка".

Въпросният механизъм е застрахователна политика за избягване на твърда граница след Брекзит на Ирландия, в случай че не се постигне търговско споразумение.

Джонсън е категоричен, че ако преговорите се провалят, той няма да спази приетия закон в Камарата на общините за отлагане на Брекзит.

Утре предстои среща на британския премиер с председателя на ЕК Жан-Клок Юнкер и главния европейски преговарящ Мишел Барние.

Джонсън може да влезе в затвора, ако откаже да забави Брекзит

Джонсън може да влезе в затвора, ако откаже да забави Брекзит

Предупреждението е на бившият шеф на прокуратурата на Британия лорд Макдоналд