Терористът Ахмад ал Мохамад, който се самовзриви край стадион "Стад дьо Франс" в Париж в петък, е живял два дни в хотел в турския град Измир. Това съобщи турската телевизия "Хабер Тюрк", позовавайки се на източници от правоохранителните органи.

Според тях Ал Мохамад е пристигнал в Измир на 2 октомври и е отседнал в хотел "Султан", където живеели сирийски бежанци. На 4 октомври той напуснал хотела около 3:30 часа през нощта. Предполага се, че след това по море е пристигнал в Гърция, представяйки се за бежанец, като е влязъл на гръцка територия безпрепятствено, защото турските власти нямали сведения за него. През Гърция, Унгария, Хърватия, Австрия и Германия, накрая той е стигнал до Франция.

В Турция Ал Мохамад е влязъл през граничен пункт в окръг Килис, където пристигнал от сирийския град Мареа, намиращ се под контрола на терористичната групировка "Ислямска държава". Пред турските власти той представил сирийски паспорт. Полицията в Турция узнала подробности за Ал Мохамад едва по-късно, когато френските колеги ѝ предоставили информация за него.