Компании, свързани със семейството на председателя на руската Дума Вячеслав Володин са придобили около 5 милиарда рубли от продажби на земя за строеж в Москва, съобщи радио "Свобода". Разкритията са направени от екипа на опозиционния лидер Алексей Навални, който беше осъден на две години и половина затвор.

Продадена е сграда на завод за растителни масла, както и правото на безсрочна аренда върху терени. Официално собственици на компаниите са майката и тъстът на Володин, които са продали недвижимите имоти на групировката ПИК.

От екипа на Навални са установили също, че Володин е използвал за свои пътувания самолети от спецотряда "Русия". Уточнява се, че е похарчил 75 милиона рубли от държавния бюджет, за да се появи в Саратов пред няколко камери и да препоръча изграждане на детска площадка.

Председателят на руския парламент има нова съпруга, която е преписала свой елитен апартамент в западната част на Москва на името на майката Володин, разкри изданието The Insider. От 2016 г. в официалните декларации на Володин за доходите му вече липсва информация за първата му съпруга Светлана. The Insider предполага, че тогава шефът на парламента се е развел. Въпреки това, на всички публични снимки той е с венчална халка.

Официално закриха щабовете на Навални

Официално закриха щабовете на Навални

Московската прокуратура поиска да бъдат обявени за екстремистки...

Припомняме, Алексей Навални бе осъден през февруари на две и половина години затвор заради това, че е напуснал страната в нарушение на предписанията на условна присъда по дело, което той определя като изфабрикувано. Той бе арестуван на летището веднага след пристигането си в Русия от Германия, където се лекува месеци наред.

Лечението се наложи, тъй като Навални беше отровен в Русия на 20 август 2020 г., малко преди да се качи на самолет от Томск за Москва. Самолетът кацна извънредно в Омск, където Навални бе приет в болница. Той беше транспортиран до Германия в безсъзнателно състояние, с риск за живота.