Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще предложи на украинския си колега да организира среща между него и държавния глава на Русия Владимир Путин, съобщава телевизионният канал "А Хабер".

Източници на медията твърдят, че Ердоган ще направи предложението по време на срещата си със Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, която ще се проведе по-късно днес.

Новината идва, след като говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че няма да има среща между Путин и Зеленски, докато преговарящите както от руската, така и от украинската страна не си "напишат домашното" по конфликта.

Ердоган пак ще разговаря с Путин и Зеленски

Ердоган пак ще разговаря с Путин и Зеленски

Турция води преговори за износ на украинско зърно

На 29 март в Истанбул се проведоха широкоформатни руско-украински преговори, на които дори се стигна до изработване на проектоспоразумение, което даде надежда за спиране на войната, но така и не се стигна до неговото финализиране, а двете страни се обвиняваха взаимно в саботирането му.

Турският президент неколкократно е заявявал намерението си да привлече колегите си от двете страни на масата за преговори.

Русия обаче обвини Украйна, че е нарушила споразуменията, сключени по време на преговорите в Турция, заявявайки, че Киев винаги мени позицията си в преговорите.

По думи на Путин постоянната промяна на позицията на Киев прави "невъзможно постигането на напредък" в преговорите.

Путин е поставил условия пред Ердоган за среща със Зеленски

Путин е поставил условия пред Ердоган за среща със Зеленски

Неутралитетът на Украйна е едно от тях