Германската полиция разследва 16 души, подозирани в скандиране на нацистки лозунг в мюнхенска бирария, съобщиха от полицията, цитирани от Ройтерс.

Инцидентът се е случил във вторник вечерта, когато 26-годишен мъж е бил забелязан да прави жест и да скандира лозунг, свързан с "забранени организации", след което останалата част от групата се е присъединила, уточниха от полицията.

Местната телевизионна станция Bayerische Rundfunk съобщи, че групата е скандирала нацисткия лозунг "Sieg Heil" няколко пъти, като се позова на свидетел.

Полицията не предостави допълнителна информация на този етап.

В Германия използването на лозунги и символи, свързани с антиконституционни групи, включително нацистката партия, е незаконно от Втората световна война насам.

Наскоро Германия беше разтърсена от няколко инцидента, свързани с расизъм, като крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD) набира популярност, особено в източната част на страната.

Сред тези инциденти беше група млади хора, заснети на видео да скандират "чужденците вън" в ексклузивен клуб на остров Зюлт, както и високопоставен член на AfD, глобен от съда за използване на нацистки паравоенен лозунг.

АзГ изключи скандалния си водач на листата, търси помирение с Льо Пен

АзГ изключи скандалния си водач на листата, търси помирение с Льо Пен

Той самият не е съгласен с решението