Американските власти поискаха от съда да разсекрети документите, свързани с претърсването на имението на бившия президент Доналд Тръмп във Флорида. Това съобщи ръководителят на Министерството на правосъдието и главен прокурор на страната Мерик Гарланд, предаде АП.

Той заяви, че агенцията е подала молба във федералния съд в Южния окръг на Флорида за издаване на заповедта за обиск, извършена от ФБР. Гарланд добави, че "лично е одобрил решението за издаване на заповед за обиск по този случай".

Тръмп: ФБР претърсва имота ми във Флорида

Тръмп: ФБР претърсва имота ми във Флорида

Не се разкриват повече подробности

По-рано ръководителите на Федералното бюро за разследване (ФБР) и на Министерството на правосъдието на САЩ Крис Рей и Мерик Гарланд получиха множество смъртни заплахи след претърсването на дома на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп във Флорида. Заплахи са отправяни и срещу агенти на ФБР.

Тръмп обяви търсенето в имението си в Палм Бийч във вторник, 9 август. Политикът свърза действията на ФБР с евентуалното си участие в изборите през 2024 г.

Тръмп разкритикува политиката на Байдън

Тръмп разкритикува политиката на Байдън

САЩ са станали посмешище, смята бившият президент

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че ФБР не е предупредило президента Джо Байдън или някой от неговата администрация за планираните обиски в имението на Тръмп. Според нея Министерството на правосъдието на САЩ провежда разследването независимо от Белия дом.