Един петролен резервоар е повреден след експлозия в Губкинския градски район на Белгородска област. Няма опасност от разрастване на пожара, съобщиха за ТАСС от пресслужбата на регионалното министерство на извънредните ситуации.

"На мястото на инцидента в Губкинския градски район работят служители на руското Министерство на извънредните ситуации. По предварителни данни един резервоар е повреден, няма опасност от разрастване на пожара. Има достатъчно сили и средства", се казва в съобщението.

По-късно ведомството обяви за погасяване на горенето на открито в нефтеното депо.

Няма пострадали в резултат на инцидента. Както съобщи по-рано губернаторът Вячеслав Гладков, след експлозията в Губкинския градски район е регистриран пожар в инфраструктурно съоръжение. Според каналите в Telegram петролното депо гори.

По-рано на територията на Белгородска област бе обявена въздушна тревога заради опасност от нападение с ракети. От информацията не става ясно дали петролната база е била ударена от украинска ракета, дрон или снаряд, тъй като официалните причини за експлозията не са обявени.

Припомняме, че от началото на годината градът и областта често са обстрелвани.

Често при атаките има жертви и ранени.

Русия свали украински дронове над Белгородска област
Обновена

Русия свали украински дронове над Белгородска област

По предварителни данни няма пострадали и щети