Хънтър Байдън - синът на кандидата за президентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън, напусна управителния съвет на китайска частна акционерна компания и смята изобщо да се откаже от възможностите за работа в чуждестранни компании, ако неговият баща бъде избран за президент на САЩ през 2020 г., съобщи Bloomberg.

Отбелязва се, че Хънтър Байдън никога не е обсъждал деловата си дейност със своя баща и е взел своето решение, за да не дава поводи за претенции, че е допуснал конфликт на интереси.

Припомняме, действащият президент Доналд Тръмп и личният му адвокат Руди Джулиани многократно заявяваха, че Хънтър Байдън е печелил милиони с помощта на Китай докато неговият баща е бил вицепрезидент при мандата на Барак Обама. Досега те не са представили доказателства за твърденията си. 

Притискам Украйна за компромат срещу Байдън, призна Тръмп и призова Китай също да разследва

Притискам Украйна за компромат срещу Байдън, призна Тръмп и призова Китай също да разследва

С коментара си американският лидер потвърди, че призовава чуждестранни лидери да проверят Байдън

Припомняме, искането на Тръмп към президента на Украйна Володимир Зеленски да започне разследване срещу сина на неговия политически конкурент стана причина за започването на разследване за импийчмънт в Конгреса.

В официално изявление на Хънтър Байдън се казва, че той е готов да се подчини на всички инструкции и стандарти за предотвратяване на конфликт на интереси, които би въвел неговият баща, включително ограничения за делова дейност в чужбина. Освен това, той се ангажира да не въвлича баща си в своите бизнес дейности.