През нощта на 30 май руските сили са атакували района на Харков. Експлозии са чути и извън града, съобщава УНИАН.

Според началника на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов руснаците са нанесли най-малко пет удара в района на града. Част - в населените места на Харковска област.

В същото време ръководителят на Малоданиловската община Александър Гололобов съобщи, че руснаците са стреляли по територията на общината.

"Обстрел на общността. 5 експлозии. Внимавайте", написа той.

Атакувана е критичната инфраструктура на един от районите на Харков. Това съобщи кметът на града Игор Терехов. Информацията за пострадалите се изяснява.

Припомняме, че на 25 май руските окупационни войски удариха с авиобомби УМПБ Д-30 хипермаркет "Епицентър". По време на нападението в обекта са били около 200 души.

Идентифицирани са 19-те жертви на удара срещу хипермаркет в Харков

Идентифицирани са 19-те жертви на удара срещу хипермаркет в Харков

Киев спира издирването

На 29 май стана известно, че работата по издирването на пепелта на "Епицентъра" е приключила. 19 са загиналите и полицията е идентифицирала всички жертви.

Известно е, че самоличността на някои от жертвите трябваше да бъде установена с помощта на ДНК тестове. 16 роднини на изчезналите са се свързали с полицията и са предоставили биологични проби.

В резултат на атаки срещу обикновен хипермаркет в Харков бяха убити 12 мъже и 7 жени. Сред жертвите има 17-годишно момче и 12-годишно момиче. Повече от 50 души са ранени.

27 май ще е ден на траур в Харков

27 май ще е ден на траур в Харков

14 души са убити от руска ракета