Износени дрехи с изображения на Hello Kitty и мърсотия, съдържаща следи от човешки изпражнения и паразити, са някои от артикулите открити в балоните с боклуци изпратени през границата от КНДРсъобщи Южна Корея в понеделник.

Северна Корея изпраща през границата балони, носещи боклук от края на май, като стотици от тях кацнаха в Южна Корея. Южна Корея разположи военни части за откриване на експлозиви и екипи за химическа и биологическа защита, за да инспектират обектите.

Артикулите също така включваха нарязани и разкъсани дрехи, дарени от Южна Корея, както и боклук, който изглежда набързо събран, се казва в доклад на Министерството на обединението на Юга, което се занимава с дейностите на Северна Корея.

Северна Корея заяви, че балоните са отмъщение за пропагандна кампания на активисти в Юга, които редовно изпращат балони, носещи храна, лекарства, пари и листовки, критикуващи лидерите на Севера.

Севернокорейски балон с боклук кацна на върха на японското посолство в Сеул

Севернокорейски балон с боклук кацна на върха на японското посолство в Сеул

Найлонови торби с боклук и други отпадъци закачени за балони, започнаха да пристигат в Южна Корея в края на 28 май

Паразити и човешка ДНК бяха открити в мръсотията в някои от найлоновите торбички завързани за Балони. В някои от балоните са открити човешки изпражнения, каза министерството за обединяване на министерството.

Сред унищожените артикули намерени в балоните, са дрехи с изображения на героите на Мики Маус, Мечо Пух и Хелоу Кити, както и чорапи, ръкавици и детски дрехи, които бяха силно закърпени, маски с плат, зашит на ръка, и други.

КНДР изпрати още балони с боклук на Юга

КНДР изпрати още балони с боклук на Юга

Това продължава от 29 май насам