Интензивна вълна от руски въздушни атаки в сирийската провинция Хама и намиращи се в близост райони в съседната провинция Идлиб. Това съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от Ройтерс.

Миналата седмица Русия започна въздушна операция в Сирия срещу терористите по молба на сирийския президент Башар Асад. Но сирийски бунтовници и западни държави твърдят, че руската кампания е насочена предимно към сирийската опозиция, която се стреми да свали Асад, а не към борбата срещу „Ислямска държава".

Русия готова да координира операциите с Пентагона в Сирия
Още...

При днешните атаки са ударени градовете Кафр Зита, Кафр Набуда, ал Саяд и селото ал Латамина в провинция Хама, а също така Кан Шаякун и Алхбит в Идлиб, поясняват от центъра.

По-голямата част от провинция Идлиб е под контрол на съюз от екстремисти, в който влиза също „Фронтът ал Нусра", крило на „Ал Кайда", и други екстремисти, оказващи натиск върху сирийската армия.

Центърът допълва също, че има тежки удари с ракети земя-земя в района.

От активистката организация съобщиха също, че руските удари са придружени от сухопътна операция срещу най-малко четири позиции на опозицията.

Сухопътната атака е провеждана от силите на режима.