Иран ще преследва всеки агресор и ще се стреми да го унищожи, дори в случай на ограничено нападение. Това предупреди началникът на Иранската революционна гвардия, съобщава "Ройтерс".

"Бъдете внимателни, ограничена агресия няма да остане ограничена. Ние ще преследваме наказание и ще продължим до пълното унищожаване на всеки агресор", подчерта началникът на гвардията ген.-майор Хосеин Салами, като изказването му беше излъчено по държавната телевизия.

„Хизбула”: Иран ще унищожи Саудитска Арабия при война

„Хизбула”: Иран ще унищожи Саудитска Арабия при война

Не залагайте на война срещу Иран, защото ще ви унищожат

Изявлението му беше направено във връзка с атаките срещу саудитски петролни съоръжения, за които САЩ и Саудитска Арабия обвиняват Техеран.

Иран отрича участие в нападенията, отговорност за които поеха йеменските бунтовници хуси, които са подкрепяни от Техеран, и които се сражават с оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция в гражданската война в Йемен.

Пентагонът има няколко военни опции за Тръмп срещу Иран

Пентагонът има няколко военни опции за Тръмп срещу Иран

Предлагат цели за въздушен удар и предупреждават, че може да прерасне във война

Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри изпращането на американски войски за укрепване на противовъздушната и противоракетната отбрана на Саудитска Арабия след нападението на 14 септември, за което Вашингтон категорично обвини Иран.

Амирали Хаджизадех, който ръководи аерокосмическите сили на Революционната гвардия, изтъква, че каквито и да е атаки срещу Иран щели да получат "смазващ отговор".

Иран плаши с "тотална война" при всякакъв удар срещу Техеран

Иран плаши с "тотална война" при всякакъв удар срещу Техеран

Напрежението в Близкия изток е изключително високо