Известна сирийска бунтовническа група обяви, че стои заедно с турското правителство и турския народ срещу „тероризма", съобщава АП.

„Джаиш ал ислам" или „Ислямска армия" обяви в съобщение, че „престъпни ръце" се замесват с Турция с цел отклоняване на турското правителство от „почтените и поддържащи" позиции по отношение на сирийския народ и търсещите свобода.

Известно е, че групировката, която поддържа силно присъствие до Дамаск, има силни връзки с турското правителството. Тя изрази своята „пълна солидарност с турското правителство и изпраща съболезнования на семействата на загиналите".

„Джаиш ал ислам" допълва, че сирийският народ „никога няма да забрави щедрите позиции на турското правителство и народ" по отношение приемането на бежанци и на „репресираните".

Припомняме, вчера в центъра на Анкара беше извършена терористична атака, при която загинаха по официална информация 95 души, а повече от 240 пострадаха. Предполага се, че атаката е извършена от „Ислямска държава". По неофициална информация броят на загиналите е достигнал над 120.