израелски танкове Израел започва “решителна и безкомпромисна борба срещу ислямското движение за съпротива “Хамас”, ще бъдат ликвидирани всички, без изключение, ръковдители на движението, включително и духовния лидер на тази организация шейх Ахмед Ясин.

За това съобщи държавното израелско радио, като цитира представител на правителството на Израел, предаде news.ru.

По думите на израелския източник планът за унищожение на лидерите на “Хамас” е разработван от няколко месеца, но неговата реализация е била отложена заради преговорите около мирния план “Пътна карта”.

През последните 48 часа при пет нападения с ракети от страна на Израел в сектора Газа са убити 23-ма палестинци, между които 11 мирни граждани.

Междувременно “Хамас” разпространи изявление, в което призовава чужденците “незабавно да напуснат Израел, ако не искат да загинат в терористични атаки”.

В същото време при допитване на израелския вестник Yedioth Ahronoth 67 на сто от израелците казват, че не одобряват политиката на тяхното правителство и са на мнение, че временно трябва да бъдат прекратени нападенията срещу терористите и да се даде шанс на палестинския лидер Махмуд Абас сам да се справи с терора.