Войници с автомати Израелски армейски подразделения на Западния бряг на река Йордан тази нощ продължиха арестите на палестинци, заподозрени в участие в терористични акции, съобщи РИА Новости. В района на Тулкарем и Наблус са задържани 6-ма палестинци, 5-ма от които са активисти на радикалните групировки Ислямски джихад и Хамас. В сектора Газа, в района на еврейското селище Гуш Катиф са избухнали престрелки. Няма информация за пострадали.

Още един палестинец, ранен при нападението срещу политическия лидер на радикалната палестинска групировка Хамас Абделазиз ал Рантиси е починал от раните си в болница. По-рано тази нощ Израел изстреля ракета срещу друг автомобил с палестински терористи и уби двама. Така жертвите на конфликта за тази нощ са трима.

Междувременно премиерът на Израел Ариел Шарон заяви, че неговата страна ще продължи докрай борбата срещу въоръжените палестински групировки, но и ще положи всички усилия да постигне мир с палестинците, предаде Ройтерс.

От своя страна палестинският лидер Махумд Абас призова и палестинците, и израелците да прекратят насилието и да започне осъществяването на мирния план “пътна карта”.