Танкове на израелската армия са навлезли тази нощ в Ивицата Газа, предаде israelnationalnews.com. Атакувани са били редица военни постове на радикалното палестинско движение Хамас, което управлява Газа.

От армията са заявили, че атаките са в отговор на ракетния обстрел по израелска територия в неделя вечерта.  Припомняме, че жителите на Ашкелон съобщиха, че са чували експлозии. Няма пострадали или щети.Системата "Железен купол" е прихванала ракетите.

Около 500 палестински араби са се включили в демонстрация около граничната ограда с Газа, като са хвърляли експлозиви и горящи гуми. Силите за сигурност са ги разпръснали. През последния ден около 40 пожара са избухнали в Газа.

В понеделник Съветът за сигурност на ООН ще обсъди нарастващото напрежение в Източен Йерусалим, предаде "Ройтерс".

Над 130 ранени при сблъсъците в Йерусалим

Над 130 ранени при сблъсъците в Йерусалим

Тържества за Рамазан прераснаха в нови бунтове

Дипломати заявиха, че брифингът е поискан от почти две трети от 15-членния съвет - Тунис, Ирландия, Китай, Естония, Франция, Норвегия, Нигер, Сейнт Винсент и Гренадини и Виетнам.

Припомняме, че 130 души бяха ранени при сблъсъците, избухнали между палестински протестиращи и израелската полиция в събота. Най-малко 136 души са ранени в джамията "Ал-Акса" и другаде в Йерусалим в събота, според данни на на Палестинския Червен полумесец. Сред тях са както палестински демонстранти, така и израелски полицаи.

Израел прихвана поредни ракети от Газа

Израел прихвана поредни ракети от Газа

Активирана е била израелската система за противоракетна отбрана "Железен купол"