Израелските сили засилиха офанзивата си в Северна и Централна Газа в сряда, часове след въздушен удар по лагер за разселени, който палестинските официални лица твърдят, че е убил над 29 души. Израел разпространи листовки с инструкции за евакуация на град Газа, което сигнализира за по-широка операция, предава Ройтерс.

Във вторник израелска ракета удари палатков лагер в южната част на Газа във вторник точно когато разселени хора се бяха събрали да гледат футболен мач в училище, казаха очевидци в сряда.

Най-малко 29 души, предимно жени и деца, са били убити при удара, според палестински служители. Ракетата е попаднала сред множество събрали се зрители в училищен двор в Абасан източно от Хан Юнис, докато търговци са продавали смутита и бисквити - малък опит за връщане към нормалността в обхваната от война ивица Газа.

Хамас съобщи за над 60 убити палестинци от израелските действия във вторник, което поставя под въпрос преговорите за примирие в катарската столица Доха. Израелската армия заяви, че ударът е бил насочен към боец на Хамас, участвал в нападението на 7 октомври.

Израелските сили задълбочиха навлизането си в град Газа, провеждайки обиски от къща на къща и разположиха танкове в щаб-квартирата на Агенцията на ООН за плестинците UNRWA. Палестинският Червен полумесец съобщи за отчаяние сред жителите на град Газа, блокирани поради интензивните бомбардировки.

Конфликтът, започнал с нахлуването на Хамас в Израел на 7 октомври, доведе до над 38,000 загинали палестинци, докато повече от 1,200 израелци са загинали и около 250 бяха взети за заложници.

Израелските военни операции продължават, докато преговорите за примирие напредват на фона на нарастващо напрежение и жертви от двете страни.

Израел изпраща повиквателни за армията на ултраортодоксалните евреи

Израел изпраща повиквателни за армията на ултраортодоксалните евреи

Върховният съд на Израел постанови миналия месец, че министерството на отбраната трябва да прекрати дългогодишното освобождаване