Израелската армия съобщи, че е прехванала "въздушна цел", преминала от Ливан в четвъртък, в инцидент, който наруши спокойствието, царящо на границата, откакто палестинската групировка "Хамас" и Израел се договориха за временно примирие.

Свидетели цитирани от Ройтерс са чули взривове по югоизточната граница на Ливан. До момента никой не е поел отговорност за атаките от страната на Ливан.

Израел и подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула", съюзник на "Хамас", си разменяха огън през границата в продължение на седмици след избухването на войната между "Хамас" и Израел на 7 октомври, в най-тежките им битки от война през 2006 г.

Други групи, включително "Хамас" и палестинската група Ислямски джихад, също започнаха атаки от Ливан срещу Израел по време на конфликта.

Израел отново удари Хизбула в Ливан

Израел отново удари Хизбула в Ливан

По-късно в Северен Израел се задейства тревога поради възможно проникване на дрон от Ливан

Израелската армия съобщи в четвъртък, че е "успешно прехванала подозрителна въздушна цел, преминала от Ливан на израелска територия".

Говорител на мироопазващите сили на ООН в Ливан (UNIFIL) каза пред Ройтерс, че е засечен изстрел от Ливан към Израел, последван от израелски ответен удар.

Израел и Хамас постигнаха споразумение в последната минута в четвъртък за удължаване на прекратяването на огъня за седми ден. Вашингтон заяви, че се надява примирието да бъде удължено допълнително, за да бъдат освободени повече заложници и помощта да стигне до Газа.

Блинкън пристигна в Израел, търси удължаване на примирието в Газа

Блинкън пристигна в Израел, търси удължаване на примирието в Газа

След последната група освободени от двете страни в конфликта