Сенаторът от Калифорния Камала Харис приключи своята президентска кампания за 2020 г., съобщи Си Ен Ен.

"Прегледах и разглеждах това от всеки ъгъл и през последните няколко дни стигнах до едно от най-трудните решения в живота ми", написа Харис в имейл до своите привърженици.

Камала Харис официално се кандидатира за президент на САЩ

Камала Харис официално се кандидатира за президент на САЩ

Мнозина демократи обявиха намерението си да се кандидатират за държавен глава

Сенаторът, който през последните месеци се бори да активизира кампанията си, призна, че финансовото напрежение е довело до нейното решение.

" Направих равносметка и огледах това от всеки ъгъл и през последните няколко дни стигнах до едно от най-трудните решения в живота ми", написа Харис. "Моята кампания за президент просто няма финансовите средства, които ни трябват да продължа. Не съм милиардер. Не мога да финансирам собствената си кампания. И тъй като кампанията продължи, става все по-трудно и по-трудно да събираме парите, които ни трябват, за да се конкурираме", написа Харис.

Джо Байдън - едноличен лидер сред демократите за Белия дом

Джо Байдън - едноличен лидер сред демократите за Белия дом

Нови размествания сред опозицията

Харис се бореше с недостига на пари месеци наред. Кампанията, в опит да реанимира своите президентски надежди, насочи цялото си внимание към Айова през есента, обещавайки да задържи Харис в щат колкото е възможно повече и каза на репортерите, че нищо по-малко от трето място в държавата ще бъде загуба.

Връхната точка на кампанията на Харис дойде по време на първия демократичен дебат през юни, когато тя се изправи срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън.

От този момент Харис беше в упадък, не успя да удържи инерцията, която влезе в надпреварата.