Атентатор самоубиец се е самовзривил в централен квартал на сирийската столица Дамаск, където се помещават службите за сигурност. Това съобщават световните агенции, позовавайки се на информация от сирийската армия.

Източник от армията заявил пред държавната телевизия, че силите за сигурност са убили всички членове на "терористичната групировка" в оживения квартал „Рух ал Дин" по време на преследване, след като камикадзето се взривило.

Източникът не информира дали има някакви жертви, но жител, свързал се по Viber, заяви, че армията е отцепила главните улици в оживения квартал в непосредствена близост до ключови държавни институции и посолства.

Силите за сигурност са арестували десетки хора, след като експлозията разтърсила жилищния и търговски район, където живеят много сирийски кюрди.

Атентатът е станал близо до военна сграда, използвана от отдел на сирийската армия, но представител на силите за сигурност отрекоха ръководителят на отдела да е бил целта. Според Сирийската обсерватория за правата на човека обаче ръководителят ген. Мохамед Ейд е бил ранен. Един от охранителите му пък бил убит.

Междувременно „Асошиейтед прес" съобщи, че двама миротворци на ООН са били ранени, когато минохвъргачки, изстреляни от Сирия, ударили базата им държания от Израел район на Голанските възвишения. Те са пострадали леко.