Кейт Мидълтън роди момче с тегло 8,6 паунда (3,9 килограма) предаде CNBC, цитирайки официално съобщение на британската корона. Името на престолонаследникa все още не е разкрито, но се очаква да стане ясно в следващите ден-два.

Официалното съобщение за раждането на престолонаследника беше доставено на кралицата в Бъкингамския дворец и сега е изложено в двора пред насъбралото се множество.

В него се казава, че раждането се е състояло в 16:24 часа местно време или 18:24 часа българско време. Очаква се в най-скоро време новороденото да бъде показано пред медиите.

Херцогинята на Кеймбридж постъпи в болничното заведение малко преди 6 часа тази сутрин лондонско време, придружена от съпруга си принц Уилям.

Тя се намира в частното крило Линдо на болницата. Към момента, пред сградата има засилено полицейско присъствие, а самият вход се охранява от двама полицаи.

Пред болницата са издигнати бариери в очакване на масови стичания на хора.

Гардиън припомни, че множество репортери пазят място пред болницата от 1 юли.

Припомняме, родителите не знаеха предварително пола на бебето. Последното публично появяване на бременната Мидълтън беше през юни.

Според британските закони, бебето ще бъде третият наследник на трона в Обединеното Кралство след дядо си, принц Чарлз и баща си, принц Уилям.

Докато репортери и телевизионни екипи чакаха пред болницата кралица Елизабет II пристигна в Бъкингамския дворец, където посрещна новината за раждането на престолонаследникa.

Точно в 17:15 часа българско време, знамето известяващо пристигането й беше издигнато над двореца.

Кралицата бе информирана за раждането на бебето по специална криптирана телефонна линия от принц Уилям, което остави в историята традицията съобщението за раждане на престолонаследник да бъде доставяно в писмен вид и на ръка на управляващия монарх.