Руските сили понасят значителни загуби, предимно в жива сила. Една пета от частите на руските въоръжени сили, участващи в бойните действия в Украйна, са разбити.

Русия обяви, че е превзела село Пески
Обновена

Русия обяви, че е превзела село Пески

Украйна съобщава за "ожесточени боеве"

Това каза главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний в публикация в Telegram, цитиран от "Укринформ". Той направи изявлението след телефонен разговор с председателя на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили.

"Поддържам постоянен диалог с председателя на Съвета на началник-щабовете на Съединените щати генерал Марк Мили. В днешния телефонен разговор отново проверихме руските загуби в тази война. Регистрираме, че врагът търпи значителни загуби, предимно в жива сила - една пета от частите на руските въоръжени сили, участващи във военните действия в Украйна, са унищожени", пише Залужний.

Русия се мъчи да попълни войските си в Украйна, търси затворници като през ВСВ

Русия се мъчи да попълни войските си в Украйна, търси затворници като през ВСВ

АП: Москва обещава амнистия, но няма наплив от желаещи, а стотици войници отказват

Залужний информира Мили за оперативната обстановка, като подчерта, че бойните действия се водят на 1300 км от фронтовата линия.

Украйна има остра нужда от артилерийско огнево усилване, обръщайки отново този въпрос към международните партньори.

Както съобщи "Укринформ", въоръжените сили на Украйна са ликвидирали около 43 400 руски войници между 24 февруари и 13 август, включително 200 на 12 август.