Бившият американски президент Бил Клинтън развълнува активистите от Демократическата партия с яростна атака срещу президента Джорж Буш и възхвала за Джон Кери, предаде БиБиСи.

Клинтън говори на националния конгрес на Демократическата партия в Бостън, на който ще бъде издигната кандидатурата на Джон Кери за президентските избори.

Клинтън обвини Буш и републиканците в пропиляване на доброжелателството към Съединените щати след атентатите от 11 септември. Клинтън критикува и решението на Буш да започне войната в Ирак, преди оръжейните инспектори да са завършили своята работа.

Гласоподавателите са изправени пред труден избор на 2 ноември, между двама силни мъже, които обичат страната си, но имат различни гледни точки за света, заяви Клинтън в речта си. Кандидатът на демократите Джон Кери приветства споделената отговорност и повече глобално съдействие, докато републиканците и Буш предпочитат концентрирано богатство и власт и едностранни действия, добави той.
На конгреса Бил Клинтън беше представен от съпругата си Хилъри Клинтън, която нарече Кери сериозен човек за сериозна работа.