Най-малко двама души са убити при престрелка в скопския квартал Чаир, близо до търговския център Чаирчанка, съобщи Макфакс, като се позова на очевидци.

Според първоначалната информация въоръжените лица, паркирали червен форд близо до търговския център, след което открили огън от автоматично оръжие по намиращите се наоколо заведения. Освен престрелката очевидците са чули и взрив.

Едва си спасих главата. Предполагам, че около двама души са загинали, разказва очевидец пред Макфакс, пожелал да остане анонимен.

Според непотвърдена информация най-малко осем души са били ранени, като двама от тях са починали в скопската болница. Това са 13-годишно момче и 16-годишен младеж. Сред пострадалите има една жена и едно дете.

Междувременно Макфакс съобщи, като отново се позова на анонимен източник, че единият от убитите е разпознат като Ридван Незири - Ходжа, командир на Освободителната армия на албанците (ОНА) и стар познайник на полицията.

Според неофициална информация убийството е поръчано от лидера на бившата Национална демократическа партия Чезаир Шакири - Ходжа.

Очаква се официална информация от Министерството на вътрешните работи.