Специалният прокурор Роберт Мълер предаде в петък окончателния доклад за разследването си за предполагаемо руска намеса на изборите към главния прокурор на САЩ Уилям Бар, предаде АП.

Тръмп не възразява да се публикува докладът на Мълър

Тръмп не възразява да се публикува докладът на Мълър

По-рано Конгресът гласува за обнародването му…

По този начин официално беше сложен край на разследването, което се проточи почти две години след началото му през май 2017 г.

Конгресът вече оповести, че ще публикува доклада.

Конгресът на САЩ поиска публично разгласяване на доклада на Мълър за Русия

Конгресът на САЩ поиска публично разгласяване на доклада на Мълър за Русия

Камарата на представителите на САЩ прокара резолюция

Не е ясно каква част от доклада ще стане публична или ще бъде предоставена на Конгреса. Бар заяви, че ще напише свой собствен доклад, обобщаващ заключенията на Мълър.

17-те разузнавателни служби на САЩ стигнаха до един и същи извод, че Русия, по нареждането на президента Владимир Путин, се е намесила в изборите в САЩ през 2016 г. с цел да помогне на Доналд Тръмп и да дискредитира Хилари Клинтън.

До този момент са повдигнати обвинения срещу 34 души, 3 организации, 7 души са признали вината си, един е осъден, четирима са в затвора, петима са с произнесени присъди, като сред тях са едни от най-близките хора на Тръмп.

Докладът на Мълър, който все още е конфиденциален, подготвя сцената за големи битки. Следващите стъпки са на главния прокурор на Тръмп, Конгреса и по всяка вероятност на федералните съдилища.