Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че отношенията между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп не били специални, съобщава ТАСС.

Песков посочил, че въпреки че Тръмп заяви по-рано, че се стреми да подобри комуникациите с Москва, сега имало "ужасна липса на диалог" и това, което Тръмп е казал, не било изпълнено.

Кремъл омаловажи обвиненията на Тръмп към Путин

Кремъл омаловажи обвиненията на Тръмп към Путин

Президентът на САЩ не отправи директни обвинения

"Има ли някаква "химия" в отношенията с Тръмп? Има ли някакви специални отношения с Тръмп? Не смятам. Досега не е имало възможност", коментира Песков, допълвайки: "Какво означава това? Означава ли това, че има "крила" с различна позиция сред политическата върхушка във Вашингтон или че президентът (Тръмп) не може напълно да сподели позицията си в полза на диалога с Русия? Това не е наш проблем."

Тръмп изтъкна по-рано тази седмица, че е казал на Путин по време на срещата им в Хелзинки през юли да не се намесва в изборите в САЩ. Той добави, че разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър за намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 г. е възпрепятствало Вашингтон и Москва да подобрят взаимоотношенията си.

Тръмп: Путин „вероятно” е замесен в убийства

Тръмп: Путин „вероятно” е замесен в убийства

Не става ясно Тръмп в какви убийства подозира Путин