Руското министерство на отбраната съобщи, че руски военнослужещи са загинали в резултат на стрелба със стрелково оръжие в Карабах.

Официалните медии не разкриват точния брой на загиналите. Няма и официална позиция кой е виновен за обстрела по руските сини каски.

"На 20 септември, при завръщане от наблюдателен пост на руския мироопазващ контингент в района на селището Джанятаг, автомобил с руски военнослужещи е бил обстрелван със стрелково оръжие", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

"В резултат на обстрела руските военнослужещи в автомобила са загинали", се казва в съобщението.

"Руски и азербайджански представители на разследващите органи работят на място, за да изяснят всички обстоятелства на инцидента", заявиха от министерството на отбраната в Москва.

Руското министерство на отбраната съобщи още, че бронетранспортьор на руските миротворци е бил повреден при обстрел на 19 септември в Нагорни Карабах.

"На 19 септември, докато ескортираше цивилни граждани, конвоят на руските миротворци беше обстрелван.

В резултат на обстрела БТР-82А на руския мироопазващ контингент беше повреден.

Арменските сепаратисти в Нагорни Карабах слагат оръжие
Обновена

Арменските сепаратисти в Нагорни Карабах слагат оръжие

Азербайджан и арменските сепаратисти се съгласиха на прекратяване на огъня днес

Нямаше жертви сред цивилното население и миротворците", заяви руското министерство на отбраната в бюлетин за дейността на руския миротворчески контингент в зоната на конфликта в Нагорни Карабах.