Външният министър на Русия Сергей Лавров обяви, че повдигнатите обвинения от страна на американските власти срещу 13 руснаци и 3 руски компании, обвинени в сложен заговор за подриване на президентските избори в САЩ през 2016 г., са "просто бръщолевене".

Запитан за обвиненията от страна на САЩ по време на Мюнхенската конференция за сигурност, Сергей Лавров отговори: "Нямам отговор. Можете да публикувате каквото и да е, а ние виждаме тези обвинения да се умножават, твърденията се умножават."

САЩ удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинения

САЩ удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинения

Доналд Тръмп е бил запознат

Той изтъкна, че американските власти също така са заявили, че никоя държава не е повлияла на резултатите от американските президентски избори.

"Докато не видим фактите, всичко останало е просто бръщолевене", отсече Лавров.

Обвинението, внесено вчера от специалния прокурор Робърт Мюлър , представлява най-подробните официални твърдения досега за незаконна руска намеса по време на предизборната кампания, в резултат на която Доналд Тръмп се настани в Белия дом.

Тръмп пак настоя: Предизборният щаб не е сторил нищо нередно, няма сговор с Русия

Тръмп пак настоя: Предизборният щаб не е сторил нищо нередно, няма сговор с Русия

След като спецпрокурорът повдигна обвинения на 13 руснаци

Междувременно съветникът по националната сигурност на Тръмп - Хърбърт Макмастър, заяви пред конференцията в Мюнхен, че доказателствата за намесата на Русия в американските избори са безспорни и неопровержими.

Макмастър отговори на въпрос на руски делегат на конференцията, малко след като Лавров напусна същата трибуна.