Профсъюзите в Aéroports de Paris (ADP) призовават за "спешен план за набиране на персонал" и за "незабавно започване на преговори за заплатите и тяхното увеличение".

Служителите на парижките летища ще стачкуват във вторник, за да поискат, наред с другото, назначаване на нов персонал, започване на преговори за повишаване на заплатите и изплащане на " еднакви премии" на служителите, мобилизирани по време на Олимпийските игри.

"Профсъюзите CGT, CFDT, FO и Unsa пишат в съобщение за пресата: "Числеността на персонала остава крайно недостатъчна, за да се справи с нарастването на трафика и все по-нарастващите изисквания за качество на услугите.

Според източник на профсъюза, интервюиран от Le Parisien, стачката, която засяга целия персонал, се очаква да бъде значителна, но да не предизвика сериозни смущения на двете основни френски летища - "Шарл дьо Гол" и "Орли".

Стачката се провежда в деня на общото събрание на ADP, което трябва да ратифицира неподновяването на мандата на сегашния главен изпълнителен директор Огюстен дьо Романе, чийто мандат ще приключи след Олимпийските игри.

От 2012 г. насам той е председател на летищната група, в която френската държава има 50,6% дял.