Ще има тежки последствия за Русия, в случай че нахлуе в Украйна или се опита да установи марионетен режим. За това предупреди британският вицепремиер Доминик Рааб, цитиран от "Спутник".

Ние сме рамо до рамо с нашите европейски съюзници, НАТО и САЩ, така че ще има много сериозни последствия, ако Русия направи тази стъпка", закани се той.

Политикът определи като "много малко вероятно" Великобритания да изпрати войски в Украйна, но увери, че икономическата цена, която ще плати Кремъл, ще бъде "достатъчно висока, за да премисли два пъти" преди това.

Великобритания изпрати спецчасти да обучават армията в Украйна

Великобритания изпрати спецчасти да обучават армията в Украйна

30 британски елитни военни са пристигнали в страната

Припомняме, по-рано днес Великобритания обвини Русия, че се опитва да постави на власт в Киев проруски лидер, докато обмисля дали да нахлуе и окупира Украйна.

По данни на британското външно министерство редица украински политици поддържат "връзки с руските разузнавателни служби, включително с агенти, за които се предполага, че са замесени в плановете за нападение на Украйна".

Сред кандидатите за проруски лидер в Киев Лондон посочи бившият украински депутат Евгений Мураев, който в момента е обект на санкции от страна на Русия.

Лондон: Русия цели смяна на властта в Украйна и поставяне на проруски лидер

Лондон: Русия цели смяна на властта в Украйна и поставяне на проруски лидер

Москва отрича...