Според местните власти гласуването на президентските избори в Русия на 15-17 март 2024 г. е започнало предсрочно във временно контролираните от Русия територии на Украйна. Усилията на руските власти да накарат населението да гласува се засилват. В Луганск 2600 служители са мобилизирани да посещават домовете и да убеждават жителите да гласуват. На ръководителите на образователни и други държавни институции е казано да осигурят явяването на своите подчинени на вота.

При отсъствие на независими наблюдатели на изборите и липса на избирателни списъци в поне един град потенциалът за фалшифициране на резултатите се увеличава. Тази инфорамция е разпространена в ежедневния доклад на разузнаването на британското министерство на отбраната, резюме от който е публикувано в социалната медия X, известна доскоро като Twitter.

Със значително разселване на населението и миграция от тези райони поради продължаващия конфликт, вероятно е там да останало само приблизително една трета от предвоенното население.

Докато Русия няма легитимно основание да провежда избори на територията на Украйна, доверието в изборите е допълнително подкопано от a липса на подходящо представителство, лоша сигурност и принудителни мерки за натиск върху населението да гласува. Много вероятно е окупационните власти в тези територии да претендират за висока избирателна активност с огромна подкрепа за Путин, независимо какво всъщност се случва, за да създаде впечатление, че е налице демократичен избор.

Следващият мандат на Путин е незаконен

Следващият мандат на Путин е незаконен

Свободният свят трябва да го приравни с Мадуро - един обикновен диктатор и узурпатор