Американският президент Доналд Тръмп отговори на изключително острите реплики на вожда на Северна Корея от по-рано днес, като се зарече в профила си в "Туитър", че Ким щял да бъде "тестван както никога досега!"

"Ким Чен-ун от Северна Корея, който очевидно е луд, който няма нищо против неговият народ да гладува или да бъде избиван, ще бъде тестван както никога досега!", написа Тръмп.

По-рано днес Ким Чен-ун нарече Тръмп "умопобъркан и изкуфял старец".

Вождът Ким избухна: Ще подчиня умопобъркания и изкуфял президент на САЩ

Вождът Ким избухна: Ще подчиня умопобъркания и изкуфял президент на САЩ

Дали взаимните вербални заплахи ще се превърнат в действия?

По думите на Ким, речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН "потвърди, че напредъкът по ядрената и ракетната програма е правилният път и той ще бъде следван докрай".

Той определи коментарите на Тръмп като "обявяване на война" и се зарече, честраната му ще обмисли възможно най-крайните мерки в отговор.

"Поведението на умопобъркан на американския президент, открито изразяващ на сцената на ООН неморалната воля за "пълно унищожение" на суверенна държава... прави дори онези с нормална мисловна способност да не могат да запазят хладнокръвие и благоразумие", предупреди Ким Чен-ун.

"Със сигурност и определено ще подчиня умопобъркания американски изкуфял старец с огън", заплаши вождът Ким.

В речта си пред Общото събрание на ООН Тръмп нарече Ким Чен-ун "ракетен човек, потеглил на самоубийствена мисия " и каза, че ако САЩ бъдат принудени да защитават себе си или своите съюзници, те няма да имат друг избор, освен да разрушат напълно Северна Корея.

Нямаме избор освен напълно да унищожим КНДР, предупреди Тръмп в първата си реч пред ООН
Обновена

Нямаме избор освен напълно да унищожим КНДР, предупреди Тръмп в първата си реч пред ООН

Той говори за "престъпните режими"