В много градове в САЩ хора излязоха по улиците във вторник и публикуваха снимки в социалните мрежи с хаштаг #ShutDownA14, за да протестират срещу смъртните случаи, причинени от полицаи и бруталността на полицията в много случаи, придобили публичност в последно време, съобщават световните информационни агенции.

Доста голям е бил протестът в Ню Йорк, където над 1000 души са се събрали, за да изкажат недоволството си. Тълпата е била много шумна, скандирайки „Всеки голям град, всеки по-малък град има своя Майкъл Браун" и „Цялата проклета система е виновна".

При опита да пресекат и блокират движението по бруклинския мост полицията е арестувала 34 демонстранти. Броят на арестуваните се очаква да се увеличи.

Няколко полицаи са били нападнати по време на протеста, включително един е бил ударен в лицето, а друг ударен с бутилка. Очевидци разказват за сблъсъци между полицията и демонстранти, които са хвърляли предмети по полицаите.

В Лос Анджелис протестиращите са седели на жп линии, спирали са влаковете в метрото и са отказали да се разпръснат, въпреки че полицията ги е заплашвала с арести.