В груба политическа намеса обвини собствениците на социални мрежи Дмитрий Медведев, предаде ТАСС. Конкретно той критикува начина на работа на "Туитър".

Според заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия и председател на управляващата партия "Единна Русия", алгоритмите на социалната мрежа са крайно съмнително.

Така, осъденият опозиционер Алексей Навални се оказва начело в списъка с препоръчани страници. 

"Когато разгледах препоръките на "Туитър", за които трябва да се абонирам, разбира се, първият човек, който ми беше препоръчан, беше Навални, който излежава наказателна присъда, каза Медведев в интервю за RT. Е, това не е ли намеса в делата на друга държава?

Навални упрекна Google и Apple в страхливост заради блокирането на „Умното гласуване“

Навални упрекна Google и Apple в страхливост заради блокирането на „Умното гласуване“

Обвини ги, че помагат на Путин...

Самият Навални пък преди дни остро критикува решението на Google и Apple да блокират приложението за "Умно гласуване", създадено от неговия екип. Той обвини двете IT-компании в страхливост. В навечерието на вота в Русия Apple и Google, по искане на руските власти, блокираха достъпа до приложението "Навални" с функция "Умно гласуване". По-късно и Google Docs направи недостъпни файловете с препоръки за "Умно гласуване" по настояване на държавния надзорен орган Роскомнадзор, а видеопорталът YouTube блокира два видеоматериала с имената на предложени от Навални кандидати.

Преди изборите в Русия Telegram блокира бот, показващ списък с препоръчаните за "Умно гласуване" кандидати по избирателни райони. Павел Дуров обясни блокирането с "традицията за ден на размисъл", макар че при гласуване, продължаващо повече от ден, това не важи.

Русия: САЩ се меси в изборите ни с приложение на Навални

Русия: САЩ се меси в изборите ни с приложение на Навални

Приложението на руския опозиционер било свързано с Пентагона