Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер на страната Дмитрий Медведев смята за правилно изтеглянето и разпространението в Интернет на пиратски копия на произведения, които са станали недостъпни в Русия по решение на западните притежатели на авторските права, цитира думите му ТАСС.

"Знаете ли какво? Потърсете правилните пирати и теглете от тях", каза той в интервю за руски медии, включително ТАСС, и потребители на ВКонтакте, коментирайки изчезването, по-специално, на някои западни музикални и филмови стрийминг-услуги в Русия.

"След като си тръгнаха всички видове нетфликси и други, тогава ще теглим всичко, ще го използваме безплатно. И бих го разпръснал из целия Интернет, за да им причиня максимални щети. Максимални щети, така че да фалират!" - каза Медведев.

Той отбеляза, че по-рано, като адвокат, той е имал негативно отношение към пиратството "и е вярвал, че е по-добре да се плаща", дори когато са му казвали, че "всичко го има на торент тракери".

"Сега към това се отнасям на принципа "каквото са търсили - са го намерили". И нека не получават пари. Наскоро обсъдихме, че те трябва да бъдат лишени от част от техните неимуществени права, казано на юридически език, които имат тук", завърши заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че е съгласен с мнението на Медведев.

"Съгласен съм с Дмитрий Анатолиевич. Имаме работа с пирати - (това са) онези, които ни ограбиха, тези, които заграбиха нашите активи, откраднаха нашите активи <...> Фразата "пиратско съдържание" трябва да се възприема под различен ъгъл ", каза Песков пред репортери.

На въпрос дали самият той използва торенти, Песков каза, че не знае как да го направи, но него му теглят филми от торенти.

Медведев: Нашата армия трябва да стане по-голяма

Медведев: Нашата армия трябва да стане по-голяма

Русия има нужда от повече наборници в армията