Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев заяви, че условията, поставени от президента на Украйна Владимир Зеленски за примирието, са неизпълними.

Руски дипломат: Русия е готова да отговори с всички средства на влизането на Украйна в ЕС

Руски дипломат: Русия е готова да отговори с всички средства на влизането на Украйна в ЕС

Това било еквивалентно на влизането на Украйна в НАТО

"Условията на Зеленски за примирие са категорични до идиотизъм и по принцип неизпълними", написа Медведев в своя Telegram канал в четвъртък, цитиран от ТАСС.

Той обърна внимание на факта, че президентът на Украйна "изисква Донбас и Крим да бъдат отново украински, сякаш не познава волята на жителите им".

"Изтеглете всички войски от Донбас, оставяйки на украинската армия пълно пространство за репресии срещу народа. Тогава, може би, ще се споразумеят за нещо", - каза още едно условие на Зеленски Медведев.

Битката за Донбас - Русия започна мащабна офанзива

Битката за Донбас - Русия започна мащабна офанзива

Фронтовата линия мина и през град Лиман

"Ултиматумите звучат красиво само на хартия. Те обикновено се поставят от позицията на силата, а не от очевидната слабост. В момента на победа, а не на поражение. Трезво, не под психотропни лекарства", написа още Медведев.

Според Медведев, "като предвижда неизбежното си поражение, украинският президент Зеленски намери удобен изход от задънената улица: няма страна - няма проблем". Действията и изявленията му доказват, че сега той е готов да постави почти всичко на олтара на политическите си амбиции. Хората, градовете, икономиката - основното нещо, което все още остава в неговата държава", сигурен е руският политик.

Зеленски: Русия води тотална война срещу Украйна

Зеленски: Русия води тотална война срещу Украйна

Киев се нуждаел от оръжие и муниции

Според Медведев "съюзът" на Германия и Полша, който се бори да надуе ситуацията около Украйна, ще бъде много изгоден, ако тази страна не е на картата.

Той обърна внимание на думите на германския канцлер Олаф Шолц, че Германия няма да приеме "мирния договор, наложен от Русия" и в тази солидарност с Украйна. "Защо Украйна на Шолц? Отговорът не е далеч. Полско-пруският съюз, който се бори да прокара ситуацията и да тласне лудия Зеленски към все по-катастрофални изявления и действия, е много печеливш, ако Украйна като държава не е на картата", каза той. Медведев.

Путин няма да диктува условията за мир в Украйна, твърд Шолц

Путин няма да диктува условията за мир в Украйна, твърд Шолц

Руският президент щял да преговаря сериозно за мир само ако осъзнае, че не може да пробие отбраната на Украйна

Но, продължи той, "ще има лоши фабрики, полета, мини, стратегическо пространство и човешки ресурси. Спомням си, че някой спореше в края на 30-те години на миналия век на същия език и със същия жар. Известно е как приключи случаят", предупреди политикът.

Русия няма да спечели войната си в Украйна и условията за какъвто и да е мир не трябва да се диктуват от руския президент Владимир Путин. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц.

В реч на Световния икономически форум в Давос той посочи, че Путин ще преговаря сериозно за мир само ако осъзнае, че не може да пробие отбраната на Украйна.

"Няма да има диктуван мир. Украйна няма да приеме това, нито ние", категоричен бе Шолц.

Припомняме, че преди дни Медведев хвърли в кошчето италианския план за мир, тъй като бил провинциален фейк.

Италианският план за разрешаване на украинската криза се основава на "провинциални вестници" и фалшификати, докато реалното състояние на нещата се отразява само предложените от Русия проектоспоразумения.

В предложението, което за първи път се коментира официално, Медведев вижда претекст за пълномащабна война - по-конкретно в идеята за пълна автономия на Крим в рамките на Украйна.

"Западът няма търпение да създаде "мирни планове", които да доведат до разрешаване на кризата в Украйна. И щеше да е добре, ако ставаше дума за подготовка на варианти, които по някакъв начин отчитат реалността. Но не, това е просто чистият поток на съзнанието на европейските графомани", написа Медведев в своя канал в Telegram.

Дмитрий Медведев има чувството, че документът не е подготвено от дипломати, а от местни политически анализатори, които четат провинциални вестници и работят само с фалшификати.