"Мелания Тръмп е необичайна съпруга на президента. Тя рядко дава интервюта, не е склонна да говори пред обществеността. Но тя не е жертва - тя по-скоро е съучастник на съпруга си. Мелания Тръмп умишлено подкрепя неговия расизъм и неприязън към жените", пише германското списание "Фокус".

"За първи път от 200 години насам първата дама е родена извън Съединените щати, английският не е нейният първи език и въпреки това тя е може би най-талантлива в изучаването на езици, тъй като се говори, че Мелания Тръмп свободно използва пет езика. Освен това съпругата на Доналд Тръмп е единствената първата дама, която в миналото е била модел на бельо ", отбелязва журналистката Лиза Рокард.

Мелания Тръмп хвали съпруга си, САЩ имали нужда да е президент още 4 години

Мелания Тръмп хвали съпруга си, САЩ имали нужда да е президент още 4 години

Тръмп не само говорел, а постигал резултати

Не само нейната биография е необичайна, но и начинът, по който тя изпълнява задълженията си на първата дама. Тя рядко говори публично, избягва официални речи и почти не дава интервюта. Често я критикуват за оскъдната ѝ социална работа и я обвиняват, че не се придържа към никакви позиция и няма връзка с хората.

По време на коронавирусната криза тя получи прякора" Мария - Антоанета ", защото публикува в "Туитър" снимка, на която се вижда как тя инспектира изграждането на тенис павилион. В същото време коронавирусът се разпространяваше със светкавична скорост в Съединените щати. Докато милиони американци губят работата си, разболяват се от Covid - 19 и губят роднини, Мелания Тръмп планира нов дизайн на Розовата градина на Белия дом", се казва в статията на сп. "Фокус".

Ето как Мелания Тръмп отвърна на целувката на Доналд Тръмп

Ето как Мелания Тръмп отвърна на целувката на Доналд Тръмп

Френски дух на срещата на Г-7

"Вероятно атаките срещу нея са следствие от нейната собствена сдържаност, което дава много място за критика и спекулации, - отбелязва авторът на статията. - И на въпроса коя всъщност е Мелания Тръмп, най-простият отговор би бил: тя е малко наивен, малко жертва, но и идеалната противоположност на президента Тръмп. Такива са моделите: изглеждат добре на снимката, но не е тяхна работа да казват нещо. "

"Но такава оценка би била твърде повърхностна, защото Мелания Тръмп не е просто "приложение" към образа на Доналд Тръмп. Това се вижда от нейния рейтинг. Според една от анкетите, след като съпругът ѝ встъпи в длъжност, Мелания Тръмп значително увеличи популярността си. Тя е най- популярен член на семейство Тръмп и далеч надминава по популярност съпруга си. 51% от анкетираните имат положителна представа за нея, а само 44% за съпруга ѝ", отбелязва "Фокус".

Оставка в Белия дом по желание на Мелания Тръмп

Оставка в Белия дом по желание на Мелания Тръмп

Напуска Мира Рикардел, която е заместник на Джон Болтън

"Съветниците на Тръмп бързо разпознаха нейната стойност за политическата му кариера, посочва Лиза Рокар. " Когато му е трудно да спечели жени, особено от американските предградия, защото го презират като нечувствен женомразец, тези избиратели възприемат Мелания много по-добре. "Един от ролята на жените в най-близкия кръг на Тръмп - омекотяване на твърдите му послания към обществеността ", казва Нина Барли, автор на" Жените на Тръмп: Част от сделката ".

"Обаче в това, което за някои изглежда като подкрепата на Мелания Тръмп за съпруга ѝ, други виждат, че тя върви по своя път. И така, първата посока, в която Мелания Тръмп отиде соло като първа дама, беше Африка. Това е континентът, чиито държави нейният съпруг недипломатично нарече "мръсни дупки".

Мелания Тръмп  опроверга слуховете, че се разделя със съпруга си

Мелания Тръмп опроверга слуховете, че се разделя със съпруга си

За последен път двамата бяха видени заедно преди 20 дни…

"И в началото на април, когато 2000 души в САЩ умираха всеки ден от COVID-19, тя публикува снимката, на която се вижда, че тя носи маска. Освен това тя и призова сънародниците си да последват примера ѝ. Докато съпругът ѝ отказа да носи маска, тя има силата, - казва писателят Нина Барли. "И мисля, че тя ще използва тази сила, когато пожелае."

"Въпреки това е по-лесно да видим Мелания Тръмп като страдащ съпруга; жертва в плен на собствения си брак и ролята на първата дама. Хаштаг: #FreeMelania.

В противен случай тя би трябвало да приеме, че не е аксесоар на Тръмп, а по-скоро негов съучастник. И че тя умишлено подкрепя неговия расизъм и, противно на разума, омаловажава различните обвинения в сексуален тормоз срещу съпруга ѝ. Такова обяснение, разбира се, е много по-малко удобно, защото би означавало, че Мелания Тръмп подкрепя съпруга си не от страх, а от искрено възхищение.

"В новата разобличаваща книга за нея обаче има параграф, който ни кара да предположим точно това. Нейната бивша близка приятелка Стефани Уинстън - Уолкоф пише, че Мелания Тръмп реагира безразлично на слуховете за изневярата на Доналд Тръмп и на обвиненията в сексуален тормоз. "Той е този, който е", твърди тя. - Знам, за кого се ожених.

"По този начин тя открито признава, че познава всички страни на съпруга си - и ги приема. От манталитета му на женкар, патологични лъжи и до грубия му расизъм. И има различни доказателства, че тя дори ги споделя", пише "Фокус".

"Например, когато през 2011 г., в едно от токшоутата, тя подкрепи расистката конспиративна теория за родното място на президента Барак Обама. Именно тя, бившата мигрантка, която дори работеше нелегално в САЩ за известно време и по този начин беше добър пример за пропагандата на Тръмп за "нелегални имигранти, които крадат работа".

"Книгите - разобличения, написани за Мелания Тръмп, са обединени главно от факта, че те рисуват съвсем различен образ на първата дама, а не образа на резервирана, пасивна или безпомощна жена в плен на несломим съпруг. (...) Но истината вероятно се намира между тези крайности.", пише "Фокус".