Вторият ден на Международната конференция по сигурността в Мюнхен беше белязан от противопоставяне между Русия и Запада във връзка с конфликта в Сирия, отбелязват световните осведомителни агенции. 

Руският премиер Дмитрий Медведев подчерта, че никой не е предоставил доказателства за борбардировки на цивилното население в Сирия от страна на руските сили.

САЩ нападна остро Русия, извършила "нееднократна агресия" в Сирия и Украйна

САЩ нападна остро Русия, извършила "нееднократна агресия" в Сирия и Украйна

Москва трябвало да коригира военната си подкрепа за Аса

Той отбелязал, че между Русия и НАТО е започнал нов период на Студена война.

"Политическата линия на НАТО по отношение на Русия, по наши оценки, остава неприятелска и затворена. Можем да го кажем и по-рязко - всъщност ние се оказахме във времена на нова Студена война. Едва ли не всеки ден ни обявяват за най-страшната заплаха - ту за НАТО като цяло, ту за Европа, ту за Америка и другите страни. Понякога си мисля дали живеем в 2016 година или в 1962", коментира руският премиер.

Междувременно на същия форум генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че пактът ще проведе безпрецедентно след Студената война укрепване на източния фланг в отговор на руските действия. Столтенберг съобщи още, че е разговарял с руския министър на външните работи Сергей Лавров за възможно провеждане на съвет Русия-НАТО.