18 жени са подали жалби, че са били жертви на сексуални посегателства по време на музикален фестивал в германския град Дармщат, съобщава „Франс прес” и уточнява, че са били арестувани трима мигранти, родом от Пакистан.

Сексуалните нападения са били извършени през нощта на събота срещу неделя по време на фестивал на открито, провеждал се в центъра на Дармщат.

Три от нападнатите жени веднага са потърсили помощ от полицаите, охраняващи събитието, като това довело до ареста на тримата пакистанци. Впоследствие още 15 жени са сигнализирали полицията.

Припомняме, в началото на годината групови сексуални посегателства срещу стотици жени в новогодишната нощ в Кьолн шокираха Германия. Тогава извършителите бяха мигранти, родом от страни от Северна Африка.

Жертвите в Дармщат са описали подобен сценарий. Те са обяснили, че са се оказали заобиколени от мъже, които ги подложили на нежелани сексуални контакти. Полицията уточни, че в момента изяснява дали нападателите са се опитвали и да оберат жертвите.

Полицията не съобщава никаква информация за заподозрените освен възрастта и националността им, но нейният говорител подчерта, че вероятно има и други извършители. Според жертвите нападналите ги са били от Южна Азия.

По данни на местни медии на музикалния фестивал в Дармщат са присъствали около 400 000 души.