За американски президент, обсебен от размера - ръцете му, богатството му, тълпите му - Доналд Тръмп направи нещо като дързък обрат снощи, като направи обръщение към страната от бюро, изглеждащо създадено за гном, пише "Гардиън".

Тръмп обяви вчера, че ще напусне Белия дом, ако Избирателната колегия гласува за новоизбрания президент от Демократическата партия Джо Байдън, което е най-близкото до признание на загубата му досега, но вниманието беше фокусирано върху мебелите му.

Докато той говореше високопарно пред репортерите и повтаряше неоснователни твърдения за изборни измами, интернет се вгледа в необичайно малкото му бюро. Някои го нарекоха символично за смаления политически калибър на Тръмп, някои се чудеха дали масата не е фотошоп (не е), а повечето просто се смееха.

Актьорът Марк Хамил написа в "Туитър": "Може би, ако се държите добре, спрете да лъжете, за да подкопавате честни избори и започнете да мислите какво е добро за страната, вместо да хленчите за това колко несправедливо се отнасят към вас, ще бъдете поканени да седнете на масата на голямото момче."

Хаштагът #DiaperDon бързо набра популярност в "Туитър", като хората се подиграваха на президента като бебе, прогонено на детската маса за Деня на благодарността.

"Мислех, че тази снимка е фотошопната, но не, просто весело символично! Мини бюро. Ръчички малки. Безкрайно малка душичка", написа Адам Ласник.

По-късно Тръмп публикува поредица от туитове, обвинявайки медиите, че са информирали неправилно за неговите коментари, а "Туитър", че бил измислил "негативни неща" за секцията си с популярни теми.