Мнозинството от американците не вярват, че експрезидентът Доналд Тръмп трябва да бъде преизбран, предвид "това, което знаем за текущите разследвания" срещу него. Това показаха резултатите от ново проучване на общественото мнение на Yahoo News/YouGov.

Допитването е проведено сред 1566 регистрирани избиратели.

51 процента от запитаните са против бившият президент да се кандидатира отново през 2024 г.

Други 14 процента не са сигурни, а малко над една трета (35 процента) казват, че трябва да му бъде позволено да управлява отново.

Разследват Тръмп за секретните документите

Разследват Тръмп за секретните документите

Нови проблеми за бившия президент

Проучването е проведено между 23-27 септември, веднага след като главният прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс заведе дело срещу Тръмп и три от неговите деца за извършване на измама чрез активи с цел "получаване на изгодни финансови условия".

Делото бе само един от безброй правни проблеми, пред които е изправен бившият президент, откакто напусна поста си през януари 2021 г.

Тръмп също е изправен пред потенциални обвинения от редица други източници, включително: възможна намеса в изборите в щата Джорджия; разследването на специалната комисия на Камарата на представителите за щурма от 6 януари; откриването на 200 000 страници федерални документи в дома му в Палм Бийч, сред които класифицирана информация.

Въпреки че само едно от тях може непоправимо да навреди на политическата репутация на някой друг, Тръмп досега е избягвал подобни последствия.

Обвиняват Тръмп и децата му в измами

Обвиняват Тръмп и децата му в измами

Паричната гаранция е за $250 млн.

Бившият президент също получава лоши новини от партията си.

Според проучването подкрепата, която той получи от колегите си републиканци след претърсването на Мар-а-Лаго от ФБР, се е разсеяла с по-малко от половината в полза на неговата кандидатура.

Байдън води пред Тръмп с 6%

Байдън води пред Тръмп с 6%

Ако президентските избори, насрочени за 2024 година, се проведат сега

В новото проучване, основната подкрепа за него сред републиканците и републиканците е спаднала със седем пункта до 47 процента, докато подкрепата за някой друг се е повишила с три пункта до 36 процента. Други 17% казват, че не са сигурни кого ще подкрепят.