Три въоръжени групировки в източното предградие на Дамаск започнаха въоръжени стълкновения в петък. Още в началото бяха убити над 100 бунтовници, съобщиха телевизия "Ал-Маядин" и РИА Новости.

По данни на телевизията, ожесточените боеве започнаха между радикални членове от "Джейш ал-Ислям", "Фейлак ар-Рахман" и "Джебхат ан-Нусра". Битките продължават.

45 пъти са използвани химически оръжия в Сирия

45 пъти са използвани химически оръжия в Сирия

Според данни, подадени до Организацията за забрана на химическите оръжия

Сирийската армия продължава операцията по освобождение на квартал Кабун в източните предградия на Дамаск. В продължение на няколко дни в сирийската столица се чуват изстрели от артилерията и на авиацията. Бунтовниците регулярно обстрелват с ракети жилищните квартали по градовете.

В същото време в североизточните предградия на Дамаск сирийската армия и съюзните й сили са взели под контрол населението на Дера, обезпечавайки пълния контрол над сирийско-ливанската граница от Туфейл до курортния град Забадани.

Русия изтеглила почти половината си бойни самолети от Сирия

Русия изтеглила почти половината си бойни самолети от Сирия

Базираните във военновъздушната база "Хмеймим"

На 130 от Забадани, в района на граничния населен пункт Флита, бойците от групировката "Джебхат ан-Нусра" нападнаха на позициите на терористичната групировка "Ислямска държава", в резултат на което се завързаха ожесточени битки.

Ливанската армия откри огън от артилерията по отряди на бунтовниците, които се опитваха да проникнат на територията на тази страна от Сирия в района на град Ерсал.

Въздушен удар срещу родилен дом в Сирия

Въздушен удар срещу родилен дом в Сирия

Размина се без жертви

Терористичните групировки през целия сирийски конфликт активно използват труднодостъпния планински терен на ливано-сирийската граница за контрабанда на оръжие, трансфер на нови бойци и организации на тренировъчни лагери и складове с оръжия.